Ekonomika

Byrokratické problémy s připojením fotovoltaiky

Fotovoltaika zažívá obrovský boom a počet lidí, kteří si nechávají nainstalovat fotovoltaické panely na svůj dům či firemní budovu neustále roste. Mírné schlazeni tohoto nárustu však přichází s problémy týkajícími se připojení do distribuční sítě ohledně energie, kterou domácnost nevyužije.

Do distribuční sítě

Fotovoltaická elektrárna na střeše domu je v době rostoucích cen energií zajímavým řešením pro leckterého vlastníka nemovitosti, který hledá cestu, jak ušetřit. Mnoho lidí či firem si takto díky fotovoltaickým panelům dokáže pokrýt vlastní spotřebu energie, a ještě část nevyužité energie prodat do distribuční sítě.

K tomu dochází nejčastěji v létě. V zimních měsících naopak bývá problém pokrýt vlastní spotřebu a je zapotřebí z veřejné distribuční sítě spíše čerpat.

Problém však nastává v momentě, kdy vyrobenou elektřinu, kterou nespotřebujete, nemůžete prodat do distribuční sítě. Dochází tak k plýtvání a zároveň značným finančním ztrátám. Celá kalkulace rentability vaší domácí elektrárny je rázem bezpředmětná a zcestná.

Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.

Máte účet? Přihlaste se

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*