Ekonomika

Jak zkrotit ceny energií

Kvalitní tepelné čerpadlo dokáže velmi efektivně využívat elektrickou energii, u níž je navíc jistota dlouhodobé dostupnosti

Aktuální vývoj na trhu s energiemi a obavy o zajištění dodávek plynu jsou v současnosti zdrojem starostí v mnoha domácnostech. Možným řešením je změna topného systému na úspornější variantu.

Utéct vysokým cenám energií a závislosti na plynu lze například pomocí tepelného čerpadla. „Předností kvalitního čerpadla je tichý, hospodárný, téměř bezpracný a také ekologický chod. Ke svému provozu sice využívá elektřinu, ale s kvalitním zařízení to téměř nepocítíte. Navíc oproti plynu je výhodou tepelných čerpadel i to, že u elektřiny je jistá její stálá dostupnost. Ohledně plynu v současné situaci nikdo neví s určitostí, jak budou jeho dodávky zajištěny příští rok,“ říká Jakub Tykal, obchodní a marketingový ředitel společnosti ACOND, předního českého výrobce tepelných čerpadel. Závislost na externích dodávkách energií pak lze ještě více snížit kombinací tepelného čerpadla a fotovoltaiky s bateriemi. Návratnost investice se pak vzhledem ke stoupajícím cenám energií vlastně zkracuje.

Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.

Máte účet? Přihlaste se.

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.
 SpotřebaNákladyÚspora
Běžný plynový kotel26 MWh114 687 Kč 
Tepelné čerpadlo s účinností 5,053,9 MWh50 493 Kč64 194 Kč

-red-

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*