Ekonomika

Konference EGÚ Brno

Pojďme k jádru věci! S tou výzvou se letos organizátoři obrátili na více než 350 účastníků a 50 spíkrů prestižní energetické konference EGÚ Brno. Ta se konala pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva životního prostředí, Energetického regulačního úřadu a Svazu průmyslu a dopravy České republiky a jedním z hlavních partnerů konference byla také společnost E.ON Česká republika.

Název konference v sobě nesl jádro jako jedno z prioritních témat české energetiky, nicméně konference byla již tradičně zaměřena na energetiku jako celek, především pak na elektroenergetiku, plynárenství, teplárenství a na trh s energetickými komoditami. Tomu odpovídalo i její rozdělení do šesti tematických odborných bloků. Pavel Čada, člen představenstva E.ON Distribuce, vystoupil na odborné konferenci v rámci tematického bloku s názvem Jaké budou elektrické sítě a ve svém příspěvku mj. zdůraznil, že společnost E.ON Distribuce ročně investuje do modernizace a rozvoje sítě více než čtyři mld. korun.
Podrobněji se dále zabýval aktuálními prioritami rozvoje a provozu distribuční sítě, kterými jsou například rozvoj optických sítí, Smart Metering, kybernetická a fyzická bezpečnost či automatizace sítí VN a NN.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*