Ekonomika

NejŘemeslníci.cz mění majitele

Český portál NejŘemeslníci.cz, který umožňuje drobným investorům zadávat stavební poptávky a vyhledávat řemeslníky a stavební firmy, změnil majitele. Fond Springtide Ventures patřící do skupiny KKCG Karla Komárka jej prodal Skupině Saint-Gobain.

„Pro Springtide Ventures je tato transakce velmi důležitá. Především proto, že jde o dokončení celého cyklu: Nejřemeslníky jsme vytipovali jako perspektivní firmu, v roce 2014 jsme do ní investovali, pomohli ji vyladit až do pozice lídra trhu a teď ji s výnosem prodáváme. Velmi si ceníme i toho, že se povedlo najít majitele – silnou globální firmu, největšího světového výrobce stavebních materiálů, která akvizicí portálu Nejřemeslníci inovativně posiluje svoje komunikační a prodejní aktivity. Věřím, že tým, který do Skupiny Saint-Gobain přechází, pomůže tyto cíle naplnit,“ říká Michal Tománek, investiční ředitel skupiny KKCG, pod kterou fond Springtide Ventures patří.
Přes portál NejŘemeslníci.cz se dosud uskutečnily zakázky za více než 5 miliard korun, portál má 140 tisíc registrovaných uživatelů a své služby na něm nabízí 32,4 tisíce drobných a středních podnikatelů. Za rok jej navštíví 2,4 milionu unikátních návštěvníků. Úspěšnost Nejřemeslníků je založena na hodnocení a referencích zákazníků a těch je zde 71,7 tisíc.
„Skupina Saint-Gobain dlouhodobě rozvíjí své digitální aktivity na úrovni většiny značek stavebních materiálů, které vyrábí, jako je například Rigips, Isover nebo Weber. Bylo pro nás tedy logické využít příležitosti akvizice lídra na trhu on-line poptávek v segmentu stavebnictví, na kterém mnoho let působíme jako největší výrobce stavebních materiálů. Osobně vidím v tomto projektu veliký potenciál a na trhu mnoho možnosti pro jeho další rozvoj. Jsem si vědom, jak specifické je podnikání v digitálním prostředí, a proto Saint-Gobain poskytne týmu, který se podílí na provozování portálu NejŘemeslníci.cz, velkou míru autonomie a svobody,“ doplňuje Tomáš Rosák, generální ředitel Skupiny Saint-Gobain pro Střední a Východní Evropu.
„Celý náš tým přijal rozhodnutí Springtide Ventures prodat projekt Skupině Saint-Gobain velmi pozitivně. Vážím si svobody, kterou nám nový vlastník zaručuje, přesto se budu snažit maximálně využít technických i dalších znalostí, které nám spojení s lídrem na stavebním trhu nabízí. Aktuálně připravujeme výrazné kroky k upevnění pozice lídra a chystáme nové, výhodnější a jednodušší obchodní podmínky pro řemeslníky nebo nový obsah pro drobné investory, který by je měl ještě více inspirovat při realizaci jejich stavebních projektů,“ dodává výkonný ředitel portálu NejŘemeslníci.cz Martin Ekrt.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*