Ekonomika

Nové akvizice společnosti CS-BETON

Betonářské společnosti BETONIKA plus na Mělnicku a PREFA Grygov na Olomoucku koncem června koupila česká rodinná firma CS-BETON z Litoměřicka. Nově vzniklá skupina CS-BETON se tak stává výrobcem betonových produktů s nejvyšším celkovým obratem na českém trhu obrat skupiny činí 1,3 miliardy korun. Její široké portfolio zahrnuje výrobky pro malou venkovní architekturu, dopravní infrastrukturu a kanalizace. V nově zakoupených výrobnách společnost plánuje navýšení kapacity jak výrobní, tak personální, včetně optimalizace výrobního procesu.

BETONIKA plus i PREFA Grygov jsou zavedení výrobci prefabrikovaných betonových produktů, jejichž historie sahá do poloviny minulého století. Obě společnosti byly zakoupeny od německých investorů, kteří podniky vedli přes 20 let. „Akvizice je pro nás strategická z důvodu geografického rozmístění výroben, díky kterému nyní skupina CS-BETON pokrývá celou Českou republiku. Při transportu betonových výrobků, vzhledem k jejich tíze, hrají vzdálenosti velmi důležitou roli. Nové výrobní prostory nám kromě navýšení kapacity produkce také umožní rozšíření výrobního sortimentu,“ uvádí Marek Matějka, obchodní ředitel CS-BETON.
Díky obchodním úspěchům a rekordnímu obratu v minulém roce společnost plánuje zvýšit investice do dalšího rozvoje. „V minulém roce se nám poprvé podařilo překonat obrat 1 miliardy korun, což považujeme za radostné vyvrcholení 25 let tvrdé a poctivé práce. Akvizice podniků BETONIKA plus a PREFA Grygov celkový obrat společnosti ještě zvýšila na 1,3 miliardy korun. Investice do rozvoje jsou proto na místě. Plánujeme obměnit výrobní zařízení za novější stroje, které nám pomůžou zvýšit efektivitu a zároveň našim zaměstnancům usnadní práci,“ popisuje Josef Matějka, majitel společnosti CS-BETON.
Ve stavebním průmyslu v současné době ještě stále převládá vysoká poptávka. Vzniká nová dopravní infrastruktura a různé developerské projekty. Díky ekonomickému růstu a vyšším mzdám také roste zájem o stavební výrobky nejen na straně firem, ale i lidí, kteří investují do svého bydlení. Dá se očekávat, že tento trend bude v nejbližší době pokračovat, díky čemuž by v betonářských výrobnách mohla vzniknout další pracovní místa.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*