Ekonomika

Ochrana pro řemeslníky

Dnešní půlnocí vchází v platnost nařízení vlády o zákazu pohybu na veřejnosti bez zakrytého nosu a úst. Současná nouzová situace vyburcovala nejen jednotlivé občany, aby si navzájem pomáhali. Příkladem firmy, která nechce komunitu svých zákazníků nechat na pospas nedostupnosti ochranných pomůcek, je také AC-T servis, spol. s r. o., která provozuje obchodní síť PROFI ODĚVY.

Podle slov mnoha odborníků v této chvíli kriticky záleží na tom, abychom šíření koronaviru, který způsobuje onemocnění COVID-19, aktivně čelili také prevencí, tedy nošením roušek nebo si jinak zakrývali ústa a nos. Ta se navíc s půlnocí od 19. 3. 2020 stává platným vládním nařízením. Na ulicích ani v práci nebo dílně by se tak nikdo neměl v zájmu veřejného zdraví pohybovat bez roušky nebo podobných ochranných pomůcek. Tento krok je logický, protože onemocnění se sice může projevit typickými chřipkovými příznaky, ale může také probíhat asymptomaticky. Nakažený tak netuší, že je infekční a tuto infekci může šířit, a tím ohrozit své okolí.

Přestože nezbytní pro zvládnutí krize jsou pracovníci integrovaného záchranného systému a zdravotníci, kteří čelí koronaviru v první linii, velmi důležitými profesemi pro zachování chodu státu jsou také ty řemeslnické:  „Představte si údržbáře v nemocnici, opraváře, který jede k neodkladnému havarijnímu zásahu v domově seniorů, stavaře, instalatéra. Tito lidé mohou být zasaženi koronavirovou nákazou, ale nemusí o tom vůbec vědět. Proto je důležité, aby se měli jak chránit a dbali svým přístupem také o zdraví svého okolí. Vládní nařízení považujeme za správné, protože dle našeho stanoviska pomůže celou situaci lépe a především rychleji zvládnout. Roušek je však stále přes to, že mnoho jednotlivců a domácností jejich improvizované verze šijí a nabízejí, nedostatek. Rozhodli jsme se tedy vyjít našim klientům vstříc a k nákupu nyní poskytujeme alespoň multifunkční šátek zdarma, který může být využit obdobně,“ objasňuje Ing. Jana Erbová, jednatelka společnosti.
Obvykle využívají řemeslníci tento textilní doplněk za větrného počasí, aby si chránili tvář. Mnoho lidí jej nosí během sportu a zabydlel se také u motorkářů. Nyní ale může simulovat roušku: „Jelikož se jedná o materiál z umělých vláken, doporučujeme pro zvýšení účinnosti do šátku vložit ještě bavlněný kapesník, který lze vyvařit. Tunel lze vyprat na 30 °C a následně vydezinfikovat pomocí proudu horké páry například žehličkou či parním generátorem,“ doplňuje Jana Erbová.
Místem vstupu kapénkové infekce však nejsou jen dýchací cesty. Rohovka lidského oka je považována za sliznici a může se zrovna tak stát mostem pro přenos koronaviru. Právě proto jsou vhodnou ochrannou pomůckou také brýle. Jejich schopnost utvořit neprostupný štít je však přímo závislá na ploše, kterou oční partie kryjí. Vhodné jsou pracovní brýle, protože jsou masivnější a nabídnou také ochranu po stranách. V sortimentu PROFI ODĚVY se jedná například o model Pyramex Integra, který lze pořídit za 69 Kč. Pokud tedy musí člověk vyjít do míst, kde tuší, že bude náročné dodržovat vládou doporučený dvoumetrový odstup, anebo si přeje zvýšit pocit bezpečí, jsou brýle vhodnou pomůckou. Vydezinfikovat je stačí vysokoprocentním ethanolem, případně jinými dezinfekčními prostředky, jež neničí plast, plexisklo a nanesené nanovrstvy upravující optické či funkční vlastnosti. Nejen v řemeslnické výbavě takové brýle najdou uplatnění i v době, kdy kritická situace pomine a lidé se opět budou moci naplno vrhnout do práce a na DIY projekty.
„Zdraví je alfou a omegou lidského života a jeho kvality. Je nezbytné pro dobrou ekonomickou kondici země, od domácností až po firmy. Rádi bychom proto požádali všechny o ohleduplnost a solidaritu. Děláme to pro sebe navzájem. Není čas na falešné hrdinství a vybájenou nezranitelnost. Virus je neviditelný nepřítel. Překažme mu jeho řádění dodržováním preventivních opatření, “ apelují Jana a Martin Erbovi, majitelé společnosti AC-T servis.
Kamenné prodejny jsou ve shodě s nařízením vlády zavřené do 24. března nebo do odvolání. E-shop www.profi-odevy.cz stále funguje a je připraven zvládnout vaše požadavky. Budete-li potřebovat pomoci s výběrem ochranných pomůcek, nebojte se kontaktovat náš tým, ať už telefonicky či mailem.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*