Ekonomika

Prodloužení výzvy Signal Calling, kterou pořádá Signal Festival

„Vzhledem k současné situaci s pandemií koronaviru prodlužujeme otevřenou výzvu k vytvoření umělecké instalace, která se stane součástí hlavního programu 8. ročníku festivalu. Uzávěrka přihlášek je posunuta na 3. dubna 2020. Doufáme, že tak dáme příležitost hlavně studentům architektury a uměleckých škol, kteří v současné době nemají možnost navštěvovat pravidelnou výuku,“ říká Marek Šilpoch, programový koordinátor festivalu. Veškeré detailní informace o výzvě najdou umělci na stránce: opencall.signalfestival.com.


Umělecká díla ve spojení s moderními technologiemi budou v ulicích Prahy k vidění tradičně na podzim, letos od 15. do 18. října 2020. Festival chce v roce 2020 prostřednictvím umění ve veřejném prostoru otevřít debatu o udržitelném přístupu k naší budoucnosti na Zemi. Prezentovat tak bude jak díla, která reagují na současný stav a negativní důsledky chování člověka na planetu, tak projekty, jež optimisticky hledají možná řešení této situace.

Otevřená výzva Signal Calling je už podruhé pořádána ve spolupráci s komunitní dílnou PrusaLab, která poskytne prostředky a zázemí pro realizaci instalace. Téma osmého ročníku festivalu nese název Plan B.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*