Ekonomika

Výstavba zelených zdrojů jako investiční příležitost

Pilotní projekt EFG odpadářská bioplynová stanice EFG Rapotín BPS, která dokáže zpracovat až 30 000 tun biologicky rozložitelného odpadu ročně

Poslední roky výrazně sílí hlasy na podporu tzv. odpovědných investic do firem, které v rámci své činnosti respektují životní prostředí, své zaměstnance i společnost jako celek. Pro investory je tento přístup lákavý. Umožňuje jim nepřímo se podílet na udržitelnosti planety, a zároveň zajištění stabilního výnosu. Tyto společnosti totiž vykazují mnohem větší odolnost vůči krizím a obecně výkyvům trhu. Patří k nim také česká Energy financial group (EFG), která svou nabídkou oslovuje menší i velké tuzemské investory.

Investiční skupina EFG se prostřednictvím svých dceřiných společností zaměřuje na energetické zpracování biologicky rozložitelného odpadu, především na jeho přeměnu v bioplyn, elektrickou energii, teplo. A jako jediná u nás i na upgrading bioplynu na biometan, tzv. palivo druhé generace, které má v následujících letech nahrazovat zemní plyn. Pilotní projekt skupiny EFG, bioplynová stanice v Rapotíně u Šumperka, odstartoval v roce 2012. Od té doby se portfolio společnosti rozrostlo o nové projekty, jako jsou bioplynová stanice EFG Vyškov BPS nebo elektrárna na biomasu MOSTEK energo, a další akvizice jsou v jednání.

Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.

Máte účet? Přihlaste se.

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.

-advertorial-

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*