Technologie

Futuristická stavba uprostřed borového háje

The camp se rozkládá na ploše 33 500 metrů čtverečních

Francouzské Město Aix-en-Provence na Azurovém pobřeží přiláká ročně tisíce turistů. Město nenavštěvují ale jen kvůli luxusním butikům a stylovým kavárnám typickými pro francouzskou riviéru, jedná se i o středisko umění. Čtvrtinu populace navíc tvoří studenti. Vzniká zde tak mnoho zajímavých technologických projektů a inovací. Před několika lety na jeho okraji vyrostl thecamp, evropský kampus vytvářející ekosystém kreativních tvůrců od designerů, digitálních a multimediálních umělců, programátorů, po podnikatele a ředitele společností. Skla do projektu dodala společnost Guardian Glass.

The camp se rozkládá na ploše 33 500 metrů čtverečních, a kromě výzkumných prostor, kanceláří a experimentálních laboratoří ho tvoří také 150 ubytovacích jednotek, restaurace, bar a amfiteátr. Celý komplex stojí na okraji města Aix-en-Provence v malebné krajině plné borovicových lesů. Umístění „thecampu“ i architektonické řešení jeho rozlehlé plochy vychází z pomyslného trojúhelníku tvořeného třemi hlavními identifikačními znaky lokality: lesem na severu, horou Sainte Victoire na východě a skalnatým vrcholem na západě.

Kampus je složený z oddělených skleněných inkubátorů, které zakrývá velká střešní konstrukce. Na inkubátory bylo použito pokovené sklo s třemi vrstvami povlaku Guardian SunGuard® eXtra Selective, které nabízí ideální poměr mezi světelnou propustností světla a solárním faktorem a vynikající tepelné vlastnosti. Přirozené denní světlo je využito na maximum a odráží optimální množství slunečního tepla od skla, což přispívá k udržení příjemného pocitu uvnitř.

Pro salónek a amfiteátr bylo použito sklo Guardian SunGuard SuperNeutral™, neutrální, průhledné sklo s nízkou odrazivostí, jednotnou barvou, vysokou solární ochranou i propustností světla

-red-

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*