Ekonomika

Český developer UDI Group vstupuje na americký trh

V sousedství ikonického kostela Santa Teresita a bývalé celnice, dnes využívané jako kulturní centrum pro mladé, vyroste první projekt UDI Group v San Jose

Nejvzdálenější výsadek českého developmentu: původem český developer UDI Group plánuje výstavbu bytových domů v několika zemích Latinské Ameriky. Jen investice do prvního projektu v Kostarice přestavuje více než 350 milionů korun. Celkem chce UDI Group v Panamě, Kostarice nebo Kolumbii investovat v následujících čtyřech letech řádově tři miliardy korun. Na všech těchto trzích sice některé české firmy v jednotlivých projektech působí, žádná z nich, ale zatím nerealizovala ani neplánuje tak velkou developerskou investici. Velmi odlišné právní prostředí, silná mezinárodní konkurence, jiné normy i nároky klientů, přesto paradoxně snazší, čistší a lépe fungující podnikatelské prostředí než na domácím českém trhu. Tak vypadá development v Latinské Americe.

Zatím je na pozemku parkoviště

„Latinská Amerika – to je velmi otevřený trh, který se rychle rozvíjí. Je bezpečný, o čemž svědčí fakt, že zde v našem oboru působí řada nadnárodních firem, přesto je na něm stále dost příležitostí,“ vysvětlila důvody významné teritoriální diverzifikace podnikání mezinárodní developerské skupiny UDI Group ředitelka její strategie Marcela Fialková. A proč zámoří? „Podobně, jako nás před lety netransparentnost českého trhu přiměla k tomu, abychom své aktivity rozšířili do jiných evropských zemí, tak nás stále více různých ekonomických omezení v Evropě vede k tomu, že hledáme příležitosti i v zámoří. V každém případě chceme mít portfolio diverzifikované i teritoriálně, což je výhoda v případě nějakého neočekávaného konfliktu nebo poklesu trhu v jednom z regionů. Válka na Ukrajině nás v tom jen utvrdila,“ dodala.

Chcete číst dále?
Zaregistrujte se zcela zdarma a získejte přístup ke všem článkům.

Máte účet? Přihlaste se.

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.

-red-

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*