Technologie

Alpská bouda nabízí úchvatný výhled na okolí

Bivak pod Skuto

Alpská bouda, která leží vysoko ve slovinských horách, vznikla v rámci projektu od OFIS Architects, který zkoumal dopad extrémních podmínek na různé typy materiálů a konstrukcí. Odolná skla, která skvěle splývají s okolní přírodou, dodala společnost Guardian Glass.

Moderní přístřešek navrhlo studio zaměřující se na obydlí v extrémních prostředích při Harvard Graduate School of Design. Z řady návrhů předložených studenty architektury byl vybrán projekt Katie McDonaldové, Erin Pellegrinové a Fredericka Kima, který se následně rozpracoval. Dokončená stavba se nyní nachází vysoko na hoře Skuta ve slovinských Alpách, kde panují extrémní a drsné klimatické podmínky. Mezi požadavky projektu patřilo, že bouda musí poskytovat bezpečné a pohodlné zázemí až pro osm osob.

Bivak pod Skuto – OFIS Arhitekti

Studio zvolilo za klíčového partnera Guardian Glass díky dlouholetým zkušenostem a vysoké technické kvalifikaci. Okenní konstrukce tvoří významnou součást celého designu. Skla SunGuard® SuperNeutral a jejich neutrální vzhled pomohly boudě přirozeně splynout s okolní přírodou. Nízká reflektivnost navíc zajišťuje perfektní výhled do krajiny ve dne i v noci.

Bivak pod Skuto – OFIS Arhitekti

-jik-

(foto: Anže Čokl)

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*